Brouwerij Bierkout groeit door.

17 april 2020 – Alkmaar

Met de nieuwe samenwerking tussen Bierkout en Scholten B.V. is het speciaalbier van Bierkout nu ook verkrijgbaar bij dé horecagroothandel van Alkmaar e.o.

De historie van Scholten Horecagroothandel B.V.

In 1922 startte de heer Jan Scholten sr. met het Amstel Brouwerij-agentschap voor Bergen NH en omgeving. Destijs werd het Münchener bier gebrouwen door Brouwerij De Amstel ( het huidige Amstel bier ). Het bier werd met paard en wagen opgehaald uit Amsterdam en vervoerd naar de bottelarij aan de Jan Jacoblaan 3 in Bergen NH. In dit pand is tegenwoordig Restaurant De Ware Jacob gevestigd. Het pand aan de Jan Jacoblaan 3. De handel in bier bestond uit fustbier van verschillende inhoudsmaten : Kleinere vaten waren bestemd voor de horecabedrijven. Van de grotere fusten ( 300 tot 500 liter ! ) werd de inhoud in Bergen gebotteld in beugelflesjes voor de kleinere afnemers en particulieren.

Begin jaren ’30 van de twintigste eeuw startte Drankenhandel Scholten in een nieuw gebouwd pand aan de Dorpsstraat 7. Daar werden bier- en limonadeflessen gebotteld en spuitwaterflessen gevuld. In het pand ernaast aan de Dorpsstraat 5 werd in 1955 een wijnhandel gestart. In 1959 werd een slijtvergunning verkregen, waardoor er ook gedistilleerd kon worden verkocht. Op deze plek is nog steeds onze slijterij gevestigd.

Groei.

 Vanwege de enorme groei die ons bedrijf doormaakte, verhuisden wij in 1986 naar de Bergerweg 125 aan de rand van Bergen. De naam werd veranderd in Scholten Horecagroothandel : Een zelfstandige groothandel voor bier, frisdrank, wijn, gedistilleerd, zoetwaren, koffie, thee, food- en nonfood, frites, snacks, ijs en dieprviesproducten. In de loop der jaren is ons pand gegroeid naar 6000m2 en bevat het naast het grote magazijn nog 3 hallen met hierin drie grote vriescellen en een grote koelcel. Onze afnemers zijn o.a. cafés, restaurants, snackbars, strandpaviljoens, bedrijfskantines, campings, zwembaden en speeltuinen. En voor particulieren hebben wij zoals gezegd onze slijterij in het centrum van Bergen. Dagelijks worden wij door tientallen fabrikanten beleverd en bezorgen wij met tien vrachtwagens de bestellingen in Noord-Holland.

Bierkout & Scholten.

Zoals gezegd werken Bierkout en Scholten vanaf heden samen. Dit houdt in dat het Ontzettend blond speciaalbier beschikbaar is voor alle klanten van Scholten. Proost!
 

Meer nieuws van Bierkout

KLAAS_logo-header2

Lokale trots bij Klaas Uitgeest

Lokale trots bij Klaas Uitgeest 17 mei, 2019 – Uitgeest Dorps, Hollands, stoer Bij restaurant Klaas in Uitgeest serveren ze lokale producten van kwaliteit. Klaas levert een culinaire beleving in…
Foto 17-11-18 18 40 16

Een nieuw Alkmaars speciaalbiertje!

Een nieuw Alkmaars speciaalbiertje! 19 December, 2018 – Alkmaarsdagblad.nl ALKMAAR – Een groep jonge ondernemers uit Noord-Holland hebben een nieuw Alkmaars speciaal biertje ontwikkeld.Bierkout is opgericht door 4 jonge ondernemers uit…

Bierkout

J.H. van Kinsbergenstraat 24

1901 WT Castricum

info@bierkout.nl